Wanita mempunyai 2 faraj

LAUREN WILLIAMS, 33, tertanya-tanya mengapa dia sering mengalami kekejangan teruk dan aliran haid berlebihan setiap kali datang bulan. ...


LAUREN WILLIAMS, 33, tertanya-tanya mengapa dia sering mengalami kekejangan teruk dan aliran haid berlebihan setiap kali datang bulan.
Malah, pendarahan haid yang dialami gadis itu berlarutan sehingga 21 hari berbeza dengan wanita normal yang lazimnya mengalami menstruasi selama seminggu.
Cerita Williams, semasa mula-mula didatangi haid yang banyak, dia menganggap hal itu hanya perkara biasa dan dilalui setiap gadis remaja saat pertama kali menempuh proses akil baligh. Bagaimanapun, perkara itu berlarutan sehingga dia mencecah usia 24 tahun.
Bimbang pendarahan itu akan menjejaskan kesihatannya dalam jangka masa panjang, Williams mendapatkan rawatan daripada pakar sakit puan dan menjalani ujian pap smear untuk mengetahui punca sebenar.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2014&dt=0928&pub=Kosmo&sec=Kesihatan&pg=ke_01.htm#ixzz3ElaRNcLB

Osman

Share your thoughts here

Thank you for dropping by

0 comments

Followers