Beza bercinta time umur 18 & 25

Semakin kita membesar (tua), kita semakin matang dah lebih pandai berfikir sebelum melakukan apa apa keputusan. Berjumpa kekasih hat...




Semakin kita membesar (tua), kita semakin matang dah lebih pandai berfikir sebelum melakukan apa apa keputusan.


Berjumpa kekasih hati ;

Umur 18 ;  Kemungkinan besar korang satu class ataupun satu kolej/universiti
Umur 25 ;  Kemungkinan korang jumpa diorang di party birthday/event or social media

First date ;

Umur 18 ; Mesti pergi tengok wayang. Confirm!
Umur 25 ; Makan kat kedai kedai hipster/cafe favorite anda/mate


Turun naik hubungan ;

Umur 18 ; Semuanya pengalaman baru kan, so indah dan happy jela.
Umur 25 ; Hubungan menjadi semakin serious (Its good tho)


Orang tua (Parents) ;

Umur 18 ; Tak mustahil kalau mak bapak korang sebenarnya berkawan.
Umur 25 ; Kena pandai ambil hati orang tua spouse korang


Bila dah breakup ;

Umur 18 ; Nangis & meroyan tanpa henti sambil mengatakan yang korang sayang ex korang tu.
Umur 25 ; Meroyan 1/2 hari, lepak lepak chill dengan friends & have some sweet escape ;-)

Haa sama tak macam korang? Hahaha. Kalau sama, bagus lah. Anda seorang yang normal.

p/s- Nasihat aku, tak usah lah meroyan melebih. Ramai lagi yang handsome & cantik. They might be your jodoh, who knows. InsyaAllah.









Osman

Share your thoughts here

Thank you for dropping by

0 comments

Followers