Virus 5B. Virus terbaru?

Ketua UMNO Bahagian Bukit Bintang, Datuk Zainal Rafique berkata, pergolakan dalaman serta perpecahan yang berlaku di dalam PAS hari in...

Ketua UMNO Bahagian Bukit Bintang, Datuk Zainal Rafique berkata, pergolakan dalaman serta perpecahan yang berlaku di dalam PAS hari ini membuktikan bahawa kerjasama mereka dengan DAP dan PKR hanyalah memudaratkan parti tersebut berbanding ketika Pas bergerak secara bersendirian sebelum ini.

Apa yang lebih menyedihkan, menurut beliau lagi, sindrom 3B iaitu Buli, Broker dan 'Barua' hari ini merupakan satu virus yang sedang menular di dalam PAS yang mampu menghancurkan perpaduan dalam kalangan pimpinan dan ahli parti itu sendiri.

"Jika keadaan ini berterusan, saya menjangkakan sindrom 3B yang kini menjadi penyakit di dalam PAS akan bertambah dan merebak kepada 2B lagi iaitu bertelingkah dan bertelagah sesama sendiri. Dan sekiranya ini berlaku PAS bakal menghadapi perpecahan dalaman yang tidak pernah mereka alami sebelum ini," tegas beliau di sini hari ini.

Osman

Share your thoughts here

Thank you for dropping by

0 comments

Followers