11 November hari single sedunia!

Assalamualaikum & hello single single ladies ;-) Well, seperti yang korang tahu 11 November setiap tahun diraikan untuk orang o...




Assalamualaikum & hello single single ladies ;-)


Well, seperti yang korang tahu 11 November setiap tahun diraikan untuk orang orang single. Single's Day atau dikenali sebagai Guanggun Jie. Asalnya, singles day ni disambut di beberapa universiti di Nanjing sekitar tahun 90an. Lama kelamaan serata dunia menyambut single's day. Tarikh ini dipilih kerana single dikaitkan dengan 1. Maka diorang pilih, 11/11 sebagai hari single sedunia.


p/s- Aku pun tak pernah tahu Single's Day ni wujud...

Osman

Share your thoughts here

Thank you for dropping by

0 comments

Followers