Cara hide double tick biru WhatsApp

Assalamualaikum & hello pengguna Android! Pada 6 November lalu, pihak WhatsApp telah update application Whatsapp dengan ada nya dou...

Assalamualaikum & hello pengguna Android!


Pada 6 November lalu, pihak WhatsApp telah update application Whatsapp dengan ada nya double tick biru yang menandakan message anda telah dibaca oleh receiver. Begitu juga dengan WhatsApp group, kita boleh tahu ahli group yang mana dah baca message yang dihantar.



Tapi hari ini, WhatsApp hadir dengan update terbaru, WhatsApp Beta. Dalam WhatsApp Beta ini, double tick biru boleh dihide. Yes, double tick biru di WhatsApp boleh dihide daripada user lain. Tapi, setakat ini kelebihan hide double blue tick, hanya boleh diguna pakai oleh pengguna Android. Sudah pasti developer iOS dan Window akan hadi dengan update yang sama juga, kelak.



So, siapa siapa yang berminat untuk hide double blue tick/read receipt, anda perlu download update WhatsApp Beta itu di link ini ;

Osman

Share your thoughts here

Thank you for dropping by

5 comments

  1. Admin bongok Hide tu terjemahannya dalam Bahasa Melayu ialah 'Sembunyi' atau Sorok. Faham? Bongok. Ni mesti SPM BODOH ni.

    ReplyDelete
  2. Alamak. skg guna Iphone.Xleh hide lagi la..huhu

    ReplyDelete
  3. @PilotMelayu Err memang nak sembang pasal hide/sembunyi pun? Am I right or am I right? // @luqmanZakaria kena tunggu lah pengguna iPhone haha

    ReplyDelete
  4. Oic.sip boleh hidekan ye..tq info..saya singgah follow dan jalan2 blog ni;) slm ukhuwah

    ReplyDelete
  5. Jenjalan terjumpa blog ni... kalau tak komen akan terhide dari pandangan orang lain. Mai melawat tapak saya bila ada kelapangan. Salah satu artikel: http://bit.ly/Write_For_Money

    ReplyDelete

Followers