Double tick biru di Whatsapp tipu?

Assalamualaikum & hello semua pengguna Whatsapp. Bangun pagi tadi, kecoh di Twitter pasal update baru Whatsapp yang sekarang ada do...




Assalamualaikum & hello semua pengguna Whatsapp. Bangun pagi tadi, kecoh di Twitter pasal update baru Whatsapp yang sekarang ada double tick biru yang bermaksud message korang dah delivered  dan telah dibaca oleh receiver. Haa faham tak? Tak faham, kejap. Tapi betul ke update double tick biru ni? Official ke? Haa Baca kat bawah aku explain lebih lanjut.

Macam ni, contoh Abu sent Whatsapp kat Hamdan. Keluar lah satu tick. Bila dah received, keluar double tick. Bila Hamdan dah baca, keluar lah double tick biru. Hah so mulai sekarang kita dah tahu lah orang tu dah terima dan baca Whatsapp.

So lagi rancak lah pasangan couple nak gaduh. Dulu mempertikai kan last seen, sekarang last seen dan double tick biru lah! Kahkah syaiton punya Whatsapp. Dan benda double tick biru ni betul, ada official annoucement kat Whatsapp punya blog. Aku dah check.


p/s- Kalau dengan aku pun korang tak percaya, korang boleh check sendiri kat sini ; WhatsApp FAQ

Osman

Share your thoughts here

Thank you for dropping by

2 comments

  1. tujuannya baik. kalau taknak balas, tak payah bukala kalau tak nak ada isu berbangkit.

    ReplyDelete

Followers