Cara naikkan pageview blog?

Tokey Cala Qisya, Hazwan Faiz Assalamualaikum & hello dear reader(s). Pasti korang semua tertanya tanya apa kaitan Hazwan Faiz, ...


Tokey Cala Qisya, Hazwan Faiz


Assalamualaikum & hello dear reader(s).
Pasti korang semua tertanya tanya apa kaitan Hazwan Faiz, owner Cala Qisya aka bapak kepada #HanaBelipat dengan cara naikkan pageview blog kan? Haha.

Actually aku kagum dan amazed dengan kejayaan yang dia capai sekarang. Yelah ada macam macam aku tengok kat ig Cala Qisya, makanan pakaian kasut etc. Alhamdulillah tu rezeki dia & aku pernah terbaca post dia yang dulu dulu dia menceritakan bagaimana dia memulakan perniagaan dia ni. Macam mana susah payah dia berhutang, tak makan/cukup cukup nak rolling modal je.

So apa yang kita dapat belajar kat sini ialah, usaha yang tak kenal putus asa secara berterusan! Yes, kalau nak naikkan pageview blog pun kena lah usaha. Sebagai contoh,

  • Korang up kan isu isu semasa yang jadi tumpuan pembaca.
  • Tajuk korang tu mestilah eye catching. Set minda korang sbg pembaca. Contoh bila nampak tajuk ni, terus rasa nak click and baca
  • Isu korang up tu mestilah betul kalau ianya melibatkan fakta!

Happy blogging guys!

p/s-  Makanan ni ada ke kat rumah korang time raya? Hehe

Osman

Share your thoughts here

Thank you for dropping by

1 comments

Followers