Hati hati jika anda ada simptom simptom ini

Anda sama seperti perempuan ini? Assalamualaikum dan selamat berhujung minggu. Hujung minggu patut digunakan sebagai masa untuk bersenan...

Anda sama seperti perempuan ini?
Assalamualaikum dan selamat berhujung minggu. Hujung minggu patut digunakan sebagai masa untuk bersenang lenang, relax dan santai bersama rakan/keluarga ataupun berehat sambil membaca Iniblogke.

Sila jawab soalan soalan dibawah untuk memastikan adakah anda tergolong dalam golongan yang mempunyai simptom simptom stress berlebihan dikala melakukan aktiviti harian anda ;


  • Adakah anda sentiasa merasakan tertekan jika memikirkan mengenai status kewangan, kerja kerja di pejabat mahupun masalah di rumah?
  • Adakah masalah lain menyebabkan prestasi anda di pejabat merudum ataupun semakin teruk?
  • Adakah anda berasa sentiasa penat untuk melakukan aktiviti harian lantas menyebabkan anda stress kerana tidak berupaya untuk melakukan aktiviti harian?

Jika purata jawapan anda 2/3 adalah ya, anda merupakan dalam golongan yang berisiko untuk menghidapi tekanan perasaan yang terlampau kerana hidup anda hanya dibelenggu oleh stress di tempat kerja mahupun stress ketika dirumah.

Mungkin sudah tiba masanya untuk anda selesaikan masalah yang membelenggu anda dirumah mahupun di tempat kerja kerana tidak, perkara ini akan menyebabkan kesihatan anda akan terganggu. Selain itu anda juga boleh melalukan senaman setiap pagi/petang untuk melepaskan tekanan yang anda hadapi. Kurangkan juga merokok, mengambi kafein dan juga alkohol. 

Brands Pati Ayam


Akhir sekali, langkah yang ternyata berkesan anda makan makanan tambahan seperti Brands Pati Ayam yang mengandungi vitamin yang diperlukan oleh badan dan minda anda. Berminat dengan Brand Pati Ayam ini? Jom kita kaji dan lihat apa perbezaan  jika anda makan Brands Pati Ayam dan jika anda tidak makan Brands Pati Ayam. Klik di link ini ; Perbezaan tindakbalas badan terhadap Brands Pati Ayam.

Osman

Share your thoughts here

Thank you for dropping by

0 comments

Followers