Idea pemilik restoran ini sangat genius dan mulia

Pappadavada Assalamualaikum dan hello food lover(s). Korang dah lunch? Tak puas hati dengan makanan korang tadi? Bersyukur lah, masih ...


Pappadavada

Assalamualaikum dan hello food lover(s). Korang dah lunch? Tak puas hati dengan makanan korang tadi? Bersyukur lah, masih ada orang lain yang diluar sana terpaksa mencatu makanan untuk terus hidup disamping keluarga  yang serba kekurangan.

Dah macam YB pulak :p

Ini bukan untuk homeless ye, ini makanan yang dijual di restoran tersebur


Disebabkan pemilik restoran ini mengambil berat mengenai kehidupan "homeless", pemilik restoran ini (Pauline) telah mencadangkan untuk meletakkan peti diluar restoran mereka dan staff mereka anda meletakkan makanan lebihan dan siap dibungkus untuk diambil oleh sesiapa sahaja terutamanya "homeless". Itulah sebab aku cakap genius sebab dapat kurangkan pembaziran restoran dan dalam pada masa yang sama, mulia sebab ingin membantu orang susah yang tak mampu untuk membeli makanan. Nama restoran ini ialah, Pappadavada di daerah Kochi, India. Sebenarnya di Malaysia pun terdapat beberapa kedai/restoran yang menawarkan servis sebegini rupa. Alhamdulillah.

Antara orang ramai yang mengambil makanan

Antara orang ramai yang mengambil makanan

Antara orang ramai yang mengambil makanan

Antara orang ramai yang mengambil makanan
p/s- Anda pun boleh tolong bantu student student ini

Osman

Share your thoughts here

Thank you for dropping by

0 comments

Followers